Het Living Lab Agrifood Technology optimaliseert processen van veld tot vork. Dit doen we door land- en tuinbouwers, loonwerkers, technologiebedrijven, voedingsproducenten en wetenschappelijke experts bij elkaar te brengen om samen duurzame technologie te ontwikkelen, in de praktijk te testen en te evalueren. Hierbij werken we in een praktijkomgeving met de nodige infrastructuur en expertise. Daarnaast spelen we de state of the art kennis in klare taal door naar de sector via adviezen, workshops, studiedagen en demonstraties.

Onze focus en expertise

Focus

Denk, ontwikkel en test mee

Denk mee

Het living lab is er voor en door u. Heeft u een vraag rond precisietechnologie, een idee of interesse in een samenwerking met Agrifood Technology? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons.

Deel

Door ons te volgen op social media en door uw kennissen over het LLPA&F te vertellen, helpt u ons om meer mensen te bereiken en innovatie in de agro-voedingssector te stimuleren.

Volg ons op Twitter.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond precisietechnologie in de agro-voedingssector, onze lopende projecten en aankomende workshops, info- en demomomenten.

Inschrijven voor de nieuwsbrief.

Verhalen

AI4AGRICULTURE

Ziekte- en onkruiddetectie met camera's en artificiële intelligentie

Kunnen camera's op een spuitboom en vanop een drone gecombineerd met artifiële intelligentie gebruikt worden om op een nauwkeurige manier ziekten en onkruiden in het veld te detecteren en te bestrijden? In dit project slaan we de handen in elkaar met technologieproducenten en kenniscentra om op deze vraag een antwoord te bieden binnen de teelt van maïs en aardappel.
Lees meer >>>

ILVORobot

Robots in kleinschalige (bio-) landbouw

Robots kunnen repetitieve en arbeidsintensieve taken overnemen. Vooral binnen de kleinschalige bio-landbouw zijn heel wat opportuniteiten voor (semi-) autonome robotplatformen. Binnen dit project wordt in co-creatie met landbouwers en mechatronicabedrijven een prototype van een robot en bijhorende implementen ontwikkeld.
Lees meer >>>

U heeft een specifieke vraag rond precisielandbouw?